Renovatie begraafplaats Lemele.

Renovatie begraafplaats Lemele

Het bestuur van de begraafplaats Lemele heeft besloten tot een grondige renovatie van de ‘nieuwe’ begraafplaats in Lemele. In 1973 heeft de eerste begrafenis plaats gevonden. De combinatie van ‘arme’ zeer droogtegevoelige grond maakt dat veel planten vroegtijdig afsterven.

Wat gaan we doen?

De coniferen langs het Zandeinde en de Bulemansteeg vervangen door een beukenhaag.

Het hekwerk dat nu al langs de Bulemansteeg staat wordt doorgetrokken langs het Zandeinde om daar aan te sluiten bij Sportclub Lemele.

Ook de beukenhaag langs het Zandeinde van de oude begraafplaats wordt vernieuwd.

De ‘stekelbossen’ op het oudste gedeelte tussen de grafstenen – links van de ingang – gaan eruit en ook daar komen nieuwe struiken.

De grasmat is zeer slecht. We gaan de begraafplaats voorzien van een regeninstallatie en de grond analyseren en bemesten tot op de norm en mengen met voldoende compost. Daarna wordt er weer gras ingezaaid. Planning 1e helft oktober.

Hinder

Door al deze werkzaamheden kunnen we niet voorkomen dat u tijdens een bezoek aan de begraafplaats enige last ondervindt. Wij kunnen dit helaas niet voorkomen en vragen u daarvoor begrip.

Met de regeninstallatie komt er ook elektra op de begraafplaats en watertappunten op zowel de oude als nieuwe begraafplaats. De bekende pomp verdwijnt dus. 

Onze huidige hovenier Guido Braam én Grond- en groentechniek Ekatop Lemele staan garant voor de nieuwe inrichting – planten en grasmat – terwijl het grove grondwerk en verwijderen van de coniferen enz verricht wordt door loonbedrijf Fokkert. De beregeningsinstallatie – met zuiveringsinstallatie wordt gemaakt door Kemerink uit Lemelerveld. 

Voor deze zeer grote tijdelijke klus zullen we een beroep doen op de grote groep van aanpakkers/vrijwilligers van Lemele. Het vaste team van vrijwilligers neemt het onderhoud voor haar rekening.

 Heeft u vragen neem dan contact op met Wim Grondman 06 55082827.