Kindermoment zondag 25 april 2021

Écht waar!

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is……. Ja,kijk maar eens rond.. Zie jij ook iets wat blauw is?  Zien we hetzelfde? Als ik zeg dat het een blauw chocolade eitje is, geloof je me dan of moet ik het je eerst laten zien?  Best lastig toch, een spelletje doen waarbij je niet weet of iemand wel of niet vals speelt, omdat je het niet kan zien.  Een ding is zeker: wat de één niet heeft gezien, heeft een ander soms wel gezien. Geloof je elkaar en vertrouw je elkaar? Geloven zonder te zien daar gaat het verhaal van vandaag over.

De discipelen vertellen enthousiast aan Thomas dat ze op de Paasdag Jezus hebben gezien. Ze waren verdrietig, maar nu niet meer. Jezus is opgestaan en leeft. En Hij kwam bij hen op bezoek. Thomas vindt hun woorden niet genoeg. Hij wil Jezus met eigen ogen zien. Thomas twijfelt en kan het niet geloven.

Kijken jullie en luisteren jullie zondag mee naar het verhaal over Ongelovige Thomas?