Het kindermoment in de kerkdienst

Opeens moesten we half maart noodgedwongen naar een digitale kerkdienst.

Dat was even wennen. Maar al gauw moest ik denken aan onze kinderen; geen school meer, niet spelen met vriendjes, geen Palmpasen en eieren zoeken op de berg. Wat zou het mooi zijn als de kinderen in de digitale kerkdienst ook een eigen plekje zouden krijgen. En zo heeft het kindermoment met afsluitend een kinderlied, een eigen moment gekregen  in de kerkdienst. Ondertussen hebben we al een clubje vaste luisteraars en ook de volwassenen horen graag het kinderverhaal.

Nu is de vakantie weer voorbij en de kinderen mogen weer naar school. De KND heeft aangegeven dat zij weer graag samen met de kinderen in de Schakel willen starten. Zij volgen de methode Bible Basics van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Op de zondagen dat er geen fysieke KND is gaan we in de digitale kerkdienst door met het kindermoment. We doen dat samen met de ICHTHUS  school en aan de hand van hun methode Kind op maandag. De verhalen die de kinderen door de week op school horen, zijn input voor het kindermoment. Het lied dat de kinderen op school leren, zal zo mogelijk als kinderlied te horen zijn . in de dienst. Voor de kinderen die in de kerk zijn, liggen er een tekeningen die bij het onderwerp passen.  Zo zal het kindermoment in het verlengde liggen van wat de kinderen op school horen en leren.

Vriendelijke groet,  Elly Wouda