– De jeugd van Lemele: volop in beweging!

De afgelopen tijd hebben de jongens en meisjes van de Biecie-groepen weer van alles gedaan, gehoord en gezien. Zo hebben alle drie groepen fanatiek gestreden in de landelijke jongerenwedstrijd Sirkelslag. Op het grote beeldscherm werden de spelonderdelen en opdrachten uitgelegd en telkens het startsein gegeven. In een korte tijd moesten topo-opdrachten, crypto-puzzels en behendigheidsspelletjes gedaan worden. Een deel van de jongeren werd het dorp in gestuurd om houdbare producten te verzamelen voor de voedselbank. De gedachte achter Sirkelslag is, behalve een hoop lol met elkaar, ook inzicht in de situatie van vluchtelingen wereldwijd te krijgen en iets te doen voor het goede doel.

De jaarlijkse Playbackshow met grote verloting, georganiseerd door de clubleiding, was ook weer een geslaagde en succesvolle avond. Dank aan alle gratis artiesten die met hun mooie acts het publiek vermaakten! De jury had het, zoals altijd, weer niet makkelijk!

De derdeklassers zijn op een zondagmiddag naar de MedineMoskee in Raalte.

moskeeraaltetacettin-coskun

Daar werd in een uur tijd verteld over de Islam en hoe het geloofsleven van een gemeentelid van deze moskee eruit ziet. De mooie tegeltjes aan de muren en het zachte tapijt waarop we zaten, natuurlijk zónder schoenen, maakten de meeste indruk. Leuk om eens een kijkje te nemen in een ander godshuis. Kritische vragen over radicale moslims en IS werden ook gesteld. Meneer Oskun , onze gids, moest niets hebben van deze groep die zoveel ellende teweegbrengt. Duidelijk werd, dat het Christendom en de Islam meer overeenkomsten hebben, dan verschillen.

De eersteklassers gingen pannenkoeken bakken en uitserveren in Oldenhage in Ommen. Heel veel blije gezichten: bij de keukenprinsen en –prinsessen en bij de bewoners, die heerlijk smulden van de warme pannenkoeken en genoten van de jongeren die met zoveel aandacht bezig waren. Een geslaagde actie!

Voor maart staan er een bezoek aan de voedselbank op het programma en een biecieavond rond het thema zelfbeheersing. In het leven van tieners hebben emoties vaak een heftige plek. Door hun ontwikkeling komen verschillende emoties vrij snel naar boven. Het is een uitdaging voor tieners om om te gaan met emoties. Zelfbeheersing is voor iedereen een kunst, dat geldt in het bijzonder voor tieners. In dit programma zet je hen stil bij hun emoties. Op welke manier kunnen ze daar mee omgaan? Hoe houden ze dit ‘in control’?